Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Med de stora kostnader som verksamheten medför undrar man över effektiviteten, menar insändarskribenten. Bild: Magnus Liam Karlsson / SvD / TT

Varför nämns inte BUP:s behandlingsresultat?

Var finns redovisning av alla de biverkningar och risken för missbruk som medicineringen kan orsakar?, undrar L Andersson i en replik.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik

21/8 BUP: Vi gör alltid en ordentlig kartläggning

17/8 Mer pengar löser inte BUP:s problem

Tack till Marie Carlsson som den 21/8 kommenterade mina tidigare rader om Barn- och ungdomspsykiatrin. Jag kan hålla med om att barns psykiska hälsa är en komplex sak. Marie Carlsson skriver om ambitionerna inom organisationen – men varför nämner hon inte att det vackra talet om psykologisk behandling och psykosociala insatser mycket ofta mynnar ut i att skriva ut riskabla och narkotikaklassade mediciner? Men vet från annat håll att förskrivning i landet av adhd- och antidepressiva mediciner under en mängd år har ökat och nu ligger mycket högt. Och varför nämns inget om BUP:s behandlingsresultat?

Med de stora kostnader som verksamheten medför undrar man över effektiviteten. Och var finns redovisning av alla de biverkningar och risken för missbruk som medicineringen kan orsaka?

L Andersson, skribent och översättare