Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Tomas Ohlsson
Bild: Tomas Ohlsson

Varför inte en ljus- och lasershow i stället?

Fyrverkerier kommer inte att upphöra om GP lägger ner sitt men det kan vara en god början att få fler att inse att denna företeelse inte platsar i dagens samhälle varken offentligt eller privat, skriver signaturen H-son.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Slutreplik till Martin Hildeberg, 11/12

Att någon som lever eller tjänar pengar på fyrverkerier skulle vara emot dem hade jag inte räknat med.

Ingen har påstått att fyrverkerier skulle vara en miljökatastrof men att försvara denna företeelse med att den är gammal och uppskattad är ju dåliga argument. Man kan aldrig bortse från dess miljöpåverkan, nedskräpning, störning för människor och djur, kostnader med mera för några minuters "nöje" och något som måste betraktas som ganska onödigt och lätt kan avstås.

Huvudargumentet från min sida är dock att GP inte bör medverka till detta fyrverkeri utan förslagsvis satsa dessa pengar på de hemlösa i Göteborg. Fyrverkerier kommer inte att upphöra om GP lägger ner sitt men det kan vara en god början att få fler att inse att denna företeelse inte platsar i dagens samhälle varken offentligt eller privat.

Och glöm inte att det finnas alternativ i form av ljus- och lasershower som många redan använder.

H-son