Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tandläkare utsätts för smitta, menar insändarskribenten. Bild: Malin Lundberg/TT
Tandläkare utsätts för smitta, menar insändarskribenten. Bild: Malin Lundberg/TT

Varför har min tandläkare inte fått vaccin?

Har tandläkarna blivit bortglömda när det gäller att ge vaccin mot covid-19, undrar Åke Lennar.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Nyligen var jag hos min underbara tandläkare på Folktandvården i Majorna för rotfyllning.

Hon undrade hur jag mådde och jag förklarde att jag mådde bra eftersom jag snart skulle få min andra vaccinspruta, från Pfizer.

Jag undrade också om hon fått vaccin eftersom hon jobbar inom tandvården – men nej. ”Det ser ut som Regionen har glömt bort oss”, sa hon.

Jag blev helt bestört! Tandläkare och tandsköterskor kommer verkligen närmare sina patienter än exempelvis läkare i många fall!

För ett par veckor sedan hade GP en artikel om att trafiklärare har det farligaste jobbet nu i covid-19-tider. Samtidigt är tandläkare ibland är bara någon decimeter från patientens utandning. Vi patienter har ju självklart inget munskydd när vi ligger i tandläkarstolen.

Har Folkhälsomyndigheten helt glömt bort tandvården när det gäller att ge vaccin? Eller faller ansvaret på Västra Götalandregionens inte alltför begåvade politiker?

Åke Lennar, 76 år, Björkekärr

LÄS MER: Göteborgare – sluta ta våra vaccintider!

LÄS MER: Sverige har högst smittotal i Europa

LÄS MER: Lerum har vaccinerat lägst andel i hela Sverige