Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Göteborgs Stad
Bild: Göteborgs Stad

Varför göra det lätt för sig?

Med tanke på alla projekt i Göteborg som går snett kan man fundera på om stadens politiker inspirerats av John F Kennedy, skriver signaturen Lars A.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

JF Kennedy sa att USA skulle flyga till månen, inte för att det är lätt, utan för att det är svårt. Men han sa inte vad det skulle kosta.

Om Hallandsåstunneln sa man att det skulle väl inte vara så svårt att färdigställa när man kan flyga till månen. Men man talade inte om vad tunneln skulle kosta i slutändan. Och dyrt blev det.

När man läser om alla projekt i Göteborg som har gått snett, som håller på att gå galet eller som "bara" har kostat en massa pengar utan att bli något resultat av, så kan man nästan tro att politikerna följer devisen "Vi gör det, inte för att det är lätt, vi gör det för att det är svårt".

Och man talar inte om vad det kommer att kosta i slutändan.

Några exempel: Gobigasanläggningen, Spårvagnsverkstaden på Ringön, Skeppsbron, Linbanan. Senast det planerade bygget på halvön vid Rosenlund där man nu har upptäckt att det blir svårt att påla som det var tänkt ...

Bygget blir säkert svårt, därför gör vi det naturligtvis här i Göteborg.

Lars A