Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Förskolan handlar inte om barnpassning utan det är en plats för barns utveckling, menar insändarskribenten. Bild: Pontus Lundahl/TT
Förskolan handlar inte om barnpassning utan det är en plats för barns utveckling, menar insändarskribenten. Bild: Pontus Lundahl/TT

Varför får inte min dotter gå i förskolan på heltid?

Jag tror att politiker sätter pengar i annat än barnutveckling. Ni säger att barnen är framtiden men ni sätter inte dem först, skriver Cyrielle.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Jag har nyss fått mitt andra barn och, som många andra, fick jag då minskad tid i förskolan för mitt äldre barn.

I början trodde jag att det skulle lösa sig, när man har en liten bebis som sover mycket. Tyvärr, blev det inte så. Min bebis sover inte alls på nätterna. Min barnmorska rekommenderade att sova under dagen, när bebisen sover. Hur ska man dock kunna göra detta när man också måste ta hand om ett äldre barn som inte får vara på förskolan på heltid?

LÄS MER: Det här är viktigt när du väljer förskola åt ditt barn

Det är också svårt att förklara för en fyraåring att hon inte kan gå i förskolan lika mycket, vara med sina kompisar och göra alla aktiviteter. Min dotter frågade mig om det var för att hon var elak och hade blivit bestraffad. Hon grät.

Dessutom följer förskolan en läroplan. Man säger inte dagis längre utan förskola, eftersom det inte handlar om barnpassning. Det är också utveckling för barnen.

I andra delar av Sverige får syskon vara på förskolan eller fritids 30 timmar i veckan, i stället för 15 som i Göteborg. Varför finns det olika regler? Är barn här inte värda det? Jag tror att politiker lägger pengar på annat än barns utveckling. Ni säger att barnen är framtiden men ni sätter dem inte först. Valet kommer snart och jag hoppas på en förändring.

Cyrielle

LÄS MER: Göteborgsbarnen får bara halva tiden i förskolan jämfört med de i Stockholm

LÄS MER: Linda vann i kammarrätten: Emma får rätt till skolskjuts