Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Varför detta övervåld?

Varför måste det till tre starka (?) karlar, för att ta fast en enda ung, vid tillfället halvnaken, obeväpnad och blottad flicka? skriver signaturen 75-plussare.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Undertecknad (och säkerligen många fler) blev tisdagen den 28 maj vid 15-tiden vittne till när tre av köpcentret Nordstans egna vakter med övervåld tog sig an en ensam, ung och vid tillfället nästan naken flicka, som förmodligen hade gjort något dessförinnan. Inför vakternas övervåld var hon helt makt- och försvarslös när de drog henne med sig – vet inte vart – troligen, ja med all säkerhet, för att utom vittnens närvaro kunna ta henne "under behandling"!? Hon kunde knappast – så avklädd hon nu var – ha haft något som helst stöldgods på sig, om nu inte vakterna redan hade plockat av henne detta!?

Men varför måste det till tre starka (?) karlar, för att ta fast en enda ung, vid tillfället halvnaken, obeväpnad och blottad flicka?! Det är sådant som kallas maktmissbruk, och som i längden undergräver – aldrig ökar – förtroendet för polis och annan privat ordningsmakt!

Utan att försvara kriminalitet i någon form, så blir man ändå beklämd då man ser ordningsvakter och poliser som gång på gång använder klart mera våld än vad situationen kräver.

75-plussare

med normal respekt för ordningsmakten