Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Handsprit är bra i virustider. Bild: Kent Eng
Handsprit är bra i virustider. Bild: Kent Eng

Varför bryr sig inte cheferna om corona?

Inte ett ord, en föreskrift eller uppmaning på arbetsplatsen kring corona, trots öppna kontorslandskapet med drygt 50 medarbetare, skriver signaturen Rovad.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Det skrivs en del om begränsningar i samband med corona – hålla avstånd, begränsningar med serveringar, inställda evenemang, ja listan är lång.

Men hur funkar det på arbetsplatserna? Jag har en anhörig som jobbar på ett (som det brukar heta) stort företag.

Inte ett ord, en föreskrift eller uppmaning på arbetsplatsen trots öppna kontorslandskapet med drygt 50 medarbetare. Ingen bryr sig det minsta om avstånd och det hålls ofta möten med många personer i begränsat utrymme. Någon som känner sig dåligt brukar vara hemma några dagar eller längre, kommer tillbaka utan att veta var det var och utan att någon frågar eller bryr sig om. Som om corona aldrig har funnits.

Närmaste cheferna har mer eller mindre öppet deklarerat att de inte bryr sig om viruset och att det dessutom inte är deras ansvar.

Ansvariga högre upp i kedjan verkar inte tänka på hur verksamheten skulle påverkas om en av de anställda jobbar sjuk och sprider viruset på hela avdelningen. Inte heller finns det något skyddsombud som tänker på smittspridningen.

Rovad