Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Claudio Bresciani / TT
Bild: Claudio Bresciani / TT

Varför är ekomaten så dyr?

Om skördarna med ekologisk odling blir lika stora som med traditionell odling behöver prisskillnaden i butik en bra förklaring, skriver Magnus Rönnmark.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Anders Lunneryd som företräder Ekologiska Lantbrukare skriver på GP Debatt 20/2 att skördarna med ekoodling efter några år blir lika stora eller större än med traditionell odling.

Ekoodlarna har hållit på nu i några år och enligt Lunneryd sparar man stora pengar på att inte använda konstgödsel och växtskyddskemikalier.

Varför är då ekologiskt odlad mat dyrare i affären?

Magnus Rönnmark