I stället skapades ett system där tusentals byråkrater skulle med tummen ned eller upp, strö hyresbidrag över fattigpensionärerna. Kostnaderna för mat och el skall ju tas på ditt ”nöjeskonto” som du säkert skaffat dig, skriver insändarskribenten.
I stället skapades ett system där tusentals byråkrater skulle med tummen ned eller upp, strö hyresbidrag över fattigpensionärerna. Kostnaderna för mat och el skall ju tas på ditt ”nöjeskonto” som du säkert skaffat dig, skriver insändarskribenten. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Var tog pensionspengarna vägen?

Du som i dag är fattigpensionär röstade väl rätt eller? skriver Grundlurad pensionär.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du skriva en egen insändare? Mejla till: friaord@gp.se. Vill du svara eller har du synpunkter på en insändare? Använd samma mejladress och ange vilken insändare det gäller.

ANNONS

1994 beslutade riksdagen att 260 miljarder kronor skulle tas ur pensionssystemet. Anledningen var att framtida pensionärer skulle få det för bra. Du som i dag är fattigpensionär röstade väl rätt eller?

I stället skapades ett system där tusentals byråkrater skulle med tummen ned eller upp, strö hyresbidrag över fattigpensionärerna. Kostnaderna för mat och el skall ju tas på ditt ”nöjeskonto” som du säkert skaffat dig.

Om inte står bankerna till tjänst med det. Deras nöjeskonto (vinst) har enbart under det gångna året ökat med över 120 miljarder kronor.

Tv-reklamen domineras av två förslag att höja ditt nöjeskonto:

1. Optimera dina lån

ANNONS

2. Satsa på spel och dobbel (Var tror du spelbolagen skattar för sina vinster? Inte i Sverige i alla fall)

Du får göra som en tidigare statsminister sade som var både social och demokrat, välja mellan pest och kolera. Eller för att vara på den säkra sidan: båda.

Grundlurad pensionär

ANNONS