Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Jag kommer inte ge mig förrän grundskoleförvaltningen rättat till problemet för mitt och alla andra barn som blivit drabbade, menar insändarskribenten. Bild: JANERIK HENRIKSSON / TT
Jag kommer inte ge mig förrän grundskoleförvaltningen rättat till problemet för mitt och alla andra barn som blivit drabbade, menar insändarskribenten. Bild: JANERIK HENRIKSSON / TT

Var finns rimligheten i skolplaceringsbesluten?

Hela familjen fick en kalldusch när beskedet kom att han blivit placerad i en skola på andra sidan stan, skriver Karin Flyrin.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

En bedrövad dag då vi föräldrar mottog skolplaceringsbeslutet för vår son som börjar sjuan efter sommaren. En glad och studiemotiverad kille som sett fram emot att börja på Sannaskolan som ligger en kilometer från vårt hem, tillsammans med sina skolkompisar. Men hela familjen fick en kalldusch när beskedet kom att han blivit placerad på Gamlestadsskolan. På andra sidan stan. Där han inte känner någon. Och måste åka spårvagn genom hela stan. En otrygg plats för en tolvåring.

Besvikelse. Ilska. Bestörtning. Ledsamhet. Känslostormen är stor och frågorna är många. Vad är det rationella för detta beslut? Var ligger rimligheten?

Det är cyniskt att behandla våra barn på det här viset.

Man känner sig maktlös inför ett system som uppenbart inte fungerar. Det är cyniskt att behandla våra barn på det här viset. Det handlar om deras uppväxt och vardag. Deras trygghet och skolglädje.

Jag kommer inte ge mig förrän grundskoleförvaltningen rättat till problemet för mitt och alla andra barn som blivit drabbade, tills att alla barn har fått en skolplacering som inte äventyrar deras psykiska, fysiska och sociala välmående och påverkar deras studiemotivation negativt.

Karin Flyrin

LÄS MER: Här konfronterar förtvivlade föräldrar skolledningen

LÄS MER: Sexåringar får ta smällen när kommunen bestämmer