Insändarskribenten ifrågasätter varför regionen ska lägga pengar på ett namnbyte.
Insändarskribenten ifrågasätter varför regionen ska lägga pengar på ett namnbyte. Bild: Stefan Berg

Vansinne att lägga regionens pengar på ett namnbyte

10 miljoner kronor för namnbytet av Västra Götalandsregionen till Region Västra Götaland är en extremt liten summa i förhållande till vad regionen omsätter – men en svindlande stor summa för något som saknar praktisk betydelse för anställda eller invånare, skriver ”VGR-anställd”.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du skriva en egen insändare? Mejla till: friaord@gp.se. Vill du svara eller har du synpunkter på en insändare? Använd samma mejladress och ange vilken insändare det gäller.

ANNONS

GP rapporterade nyligen om att det, av regionstyrelsen, planerade namnbytet av Västra Götalandsregionen sannolikt skjuts upp till 2023. Tack och lov för det. Ännu klokare vore att inte lägga pengar på ett namnbyte alls.

Ett namnbyte beräknas kosta 10 miljoner kronor i materiella kostnader. Sahlgrenska sjukhuset har i nuläget ett sparkrav på närmare en halv miljard. Vårdplatser stängs. Viss personal som slutar får ej ersättas. Flera verksamheter har infört ett tillfälligt stopp för vidareutbildningar av vårdpersonal med hänvisning till att det blir för kostsamt.

Patienter som får sin livsavgörande, eller för den delen livskvalitetshöjande, behandling uppskjuten kan ju i alla fall glädjas åt att de köar för behandling i “Region Västra Götaland” istället för i “Västra Götalandsregionen”.

Men för all del. Patienter som får sin livsavgörande, eller för den delen livskvalitetshöjande, behandling uppskjuten kan ju i alla fall glädjas åt att de köar för behandling i “Region Västra Götaland” istället för i “Västra Götalandsregionen”.

ANNONS

Som VGR-anställd vill jag ha möjlighet att utvecklas i mitt yrke genom vidareutbildning. Jag vill ha en rimlig arbetsbelastning, samt en rimlig lön för det arbete jag och mina kollegor utför. Däremot struntar jag faktiskt fullkomligt i om det står “Region Västra Götaland” eller “Västra Götalandsregionen” på mina arbetskläder.

10 miljoner kronor är en extremt liten summa i förhållande till vad regionen omsätter. Men det är en svindlande stor summa för något som saknar praktisk betydelse för anställda eller invånare.

VGR-anställd

ANNONS