Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Har slutat helt med dricksen tills jag vet bättre, skriver insändaren. Bild: Staffan Claesson / TT

Vad händer med drickspengarna på restaurangen?

Hur fördelas pengarna jag ville ge till min servitör, undrar signaturen Uteätare.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Förr gav man, eller inte, en lämplig avrundad summa till sin servitör och han eller hon tog den själv eller lade den i en gemensam pott. Vad händer i dag med extrabeloppet som jag uppmanas betala med kort. Var hamnar det? Hos ”ekonomichefen”?

Måste arbetsgivaren betala skatt eller arbetsgivaravgift på dricksen? Hur fördelas pengarna jag ville ge till min servitör? Måste den anställde betala skatt på dricksen?

Ibland har vi med några tjugor för att kunna ge dricks direkt i handen. Verkar uppskattat.

Har slutat helt med dricksen tills jag vet bättre. Den är väl redan inräknad i serveringsavgiften?

Uteätare