Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Vad hände med det svenska stålet?

Både Spanien och Österrike är i mångt och mycket förträffliga länder men inte förväntade jag mig att de skulle konkurrera ut vår egen basindustri på vår egen hemmaplan, skriver signaturen Nyfiken senior.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Ända sedan barnsben har jag hört att skogen, malmen och vattenkraften är grunden till det svenska välståndet. Så tycks det dock inte vara längre. Läser nu i GP, inte utan viss förvåning, att nya Hisingsbron skall byggas med stål från Spanien. Leveransen är dock nio månader försenad!

För ett par år sedan fick järnvägen söder om Lerum ny räls – från Österrike!

Både Spanien och Österrike är i mångt och mycket förträffliga länder men inte förväntade jag mig att de skulle konkurrera ut vår egen basindustri på vår egen hemmaplan. Som vanligt kan man misstänka att det handlar om pengar och att våra inhemska produkter blivit för dyra, eller?

Nyfiken senior