Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Fredrik Sandberg/TT
Bild: Fredrik Sandberg/TT

Vad hände med avståndet på tåget?

Varför noggranna kontroller på restauranger och varför får Liseberg inte öppna när SJ får köra med fulla tåg, undrar signaturen Förvånad, förundrad och förfärad.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Nyligen följde jag min son till tåget, han skulle åka ned och hälsa på sin kompis i Båstad och vi hade bokat via SJ. Det blev bokad sittplats på Öresundståg. Jag blev väldigt förvånad när det visade sig att han skulle sitta i en tågvagn där varenda plats var upptagen. Vad hände med rekommendationer kring avstånd så här i coronatider?

Hur kan miljöförvaltningen vara så noggrann med att kontrollera att restaurangerna håller de rekommenderade avstånden mellan borden, varför tillåts inte evenemang som fotbollsmatcher med publik och varför tvingas nöjesparker som Liseberg och Skara sommarland hålla stängt, när SJ tillåts köra med fulla tåg där personer sitter i dåligt ventilerad inomhusmiljö med bara någon centimeters avstånd i flera timmar?

Jag är mycket nyfiken på hur Folkhälsomyndigheten och SJ resonerar kring denna fråga? På SJ:s hemsida står det att de har tagit riktlinjerna i beaktande och uppmanar resenärer hålla sig enligt avståndsmarkeringar om de måste förflytta sig på tåget. Detta faller ju föga nytta kan man tycka i en full tågvagn. Punktinsatser enligt ovan blir ju nästan löjliga i detta perspektiv.

Förvånad, förundrad och förfärad