Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Vad gör chefsrollen med människor?

Varför missbrukar så många chefer sin roll? Varför vill ni få oss anställda att må dåligt? Är det makten? skriver signaturen En anställd.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Jag tror inte jag är ensam om att ha en chef som fullständigt saknar empati och medkänsla för sina anställda. Jag älskar mitt arbete, men jag tycker verkligen det är jobbigt att min chef inte har förmågan att utöva sin chefsroll på ett bra sätt. Hur berättar man detta för sin chef? Har jag ens något att säga till om?

Man får en klump i magen när hon stiger in på måndagsmötet. Jag blir helt stel i kroppen bara jag ser henne i korridorerna.

Jag tycker att om man tar sig an chefsrollen ska man få sina anställda att må bra och känna sig uppskattade för det jobb vi gör. Inte sucka, se ner, ignorera, avbryta och vara otrevlig när saker inte passar.

Jag förstår att det inte är lätt att vara chef, men varför är det så vanligt att detta förekommer? Ska det vara så att så fort en människa får lite makt så kan man inte längre behandla människor på ett anständigt sätt?

En anställd