Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Vad blir det för ost av havrekok?

Nu har väl ändå Vegomaffian gått för långt, med kampanjen ” Spola mjölken!”. Vad blir det för ost eller ostkaka av havreavkok? skriver signaturen En som undrar.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Det påstås att kossor fiser koldioxid, jag har aldrig hört en ko fisa, däremot hästar och människor som bara har en enkel tarm utan några extra processer.

Kon däremot har en mycket raffinerad och effektiv matsmältningsprocess med flera steg.

Jag antar att veganerna själva fiser mer än våra kossor då man lever mest på baljväxter och sojabönor som är kraftigt gasbildande.

Jag antar att veganerna själva fiser mer än våra kossor

Sojabönor produceras dessutom i stor utsträckning på avskogade regnskogsytor vilket är föga miljövänligt.

I min värld äter kossor växter som samlat en mängd koldioxid som sedan anrikas i kött och bajs.

Bajset blir sedan till gödsel och mull, köttet som vi äter blir slutligen också till mull efter reningsverket.

Gödseln dukar för nya grödor som suger upp koldioxid så med fler kossor kan vi skippa både konstgödsel och kraftfoder.

Är det inte så att vi behöver våra kossor?

En som undrar