Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Henrik Williamsson

Vad är regeringens plan för flyktingmottagandet?

Det vore intressant att höra regeringens plan för mottagandet av de 300 000 flyktingar som enligt Migrationsverkets prognos kommer till Sverige inom den närmaste tiden, skriver Gunilla Lindgren.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Migrationsverkets prognos för anhörig och asylmottagande för de närmaste åren är sammanlagt 300 000, varav 122 000 asylsökande och 181 000 anhöriginvandrare.

Med tanke på konsekvenserna av 2015 års flyktingmottagande på 163 000, då det visade sig att Sverige saknade kapacitet för att ge människor såväl ett värdigt mottagande som möjlighet till vidare integration, borde nu regeringen agera genom att presentera en plan för hur mottagandet av dessa 300 000 ska finansieras och organiseras.

Var ska människorna bo? Hur ska de hitta försörjning?

Sverige har etablerat sig som ett av de största mottagarländerna av flyktingar inom EU. Det innebär inte enbart en omställning av samhället utan kräver även en noggrann planering av hur mottagandet ska ske och en bedömning av landets kapacitet att integrera de som kommer.

Det vore intressant att höra regeringens plan för mottagandet av dessa 300 000 flyktingar som enligt Migrationsverkets prognos kommer till Sverige inom den närmaste tiden.

Gunilla Lindgren