Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En våldtäktsdömd fick i somras 840 000 kronor i skadestånd. Bilden har inte med fallet att göra.  Bild: Andreas Olsson
En våldtäktsdömd fick i somras 840 000 kronor i skadestånd. Bilden har inte med fallet att göra. Bild: Andreas Olsson

Vårt rättssystem låter sig förledas av kriminella

De som jobbar för att beivra brott och skydda offren, låter sig förledas av de kriminella, skriver signaturen Uppdrag medborgare.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Uppdrag Granskning (SVT 19/1) har satt ljuset på hur en grym våldtäktsförövare erhåller 840 000 kronor från svenska staten. Sannolikt en struntsumma av vad han kostat samhället för otaliga brott utöver våldtäkten. Brott som samhällets institutioner negligerar. För mig blir brottet och brottslingen dock allt mindre viktiga ju längre in i programmet man kommer.

LÄS MER: Åklagare missade fel i våldtäktsmannens pass

Fram träder i stället ett mycket större problem. De som jobbar inom stat och kommun för att beivra brott och skydda offren, låter sig förledas av de kriminella.

LÄS MER: JK försvarar högt skadestånd till våldtäktsman

UG visar på ett klargörande sätt hur alla led i systemet är inpyrda av individer som saknar intresse för sitt jobb. Ingen vet vad den andre gör. Ingen har något tjänstemannaansvar. Alla personer i den här ruttna röran gör sig oantastliga genom att hänvisa till lagen.

Sverige saknar uppenbarligen en regering, som vill få ett slut på detta. Skulle det vara så att det är lagen det är fel på, varför inte ändra den?

Uppdrag medborgare

LÄS MER: Staten ska inte belöna våldtäktsmän

LÄS MER: Politikernas ilska efter skadeståndet till våldtäktsmannen: ”Riktigt arg”