Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Håll i och håll ut för ljusare tider väntar, skriver Renée Hellström. Bild: Stefan Bennhage
Håll i och håll ut för ljusare tider väntar, skriver Renée Hellström. Bild: Stefan Bennhage

Vården behöver din hjälp – en stund till

Växande vårdköer är ett stor problem för mig och mina kollegor, skriver Renée Hellström.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Jag tänker så här. Spanska sjukan enligt vad jag har förstått ebbade inte ut förrän efter tre år. Nu har vi levt med covid-19 i snart två år. Trots vaccinerna så grasserar viruset vad gäller smittspridning.

LÄS MER: Danmark visar oss vägen till kortare vårdköer

Vad var bra med vaccinerna då? Jo, folk dör ju inte längre i den utsträckningen som tidigare och sjukhusen är ju i och för sig ansträngda, men patienterna (de flesta i alla fall) är inte lika sjuka. Det är, vad jag vet, inte aktuellt att sätta upp en ”militärpaviljong” på mitt sjukhus som det skedde härom året. Vi kan hantera problemet inom sjukhusets väggar, vilket känns bra utifrån många aspekter.

LÄS MER: Tilläggsbudget klubbad – en miljard extra till sjukvården i regionen

Men ett stort problem för mig och mina kollegor är alla som köat för en operation och den kön bara växer ju längre pandemin pågår. Tyvärr tror jag inte att vi är på banan förrän vid slutet på 2022. Så håll i och håll ut för ljusare tider väntar.

Renée Hellström

LÄS MER: Pär Lundqvist (L) blir ny sjukvårdstopp i Västra Götalandsregionen

LÄS MER: Höj lönerna för medicinska sekreterare