Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Regionen behöver ett nytt ledarskap som tror på demokrati och välstånd, skriver Martin Telinius. Bild: Hatem Moussa
Regionen behöver ett nytt ledarskap som tror på demokrati och välstånd, skriver Martin Telinius. Bild: Hatem Moussa

Våra skattepengar ska inte hamna i terroristernas fickor

Det är föga förvånande att Dahlberg tycker att det är Israel Sverige ska sätta press på när Hamas, som styr Gaza, har terrorstämplats av EU, skriver Martin Telinius.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik

30/5 Moderaternas utspel om Palestina är osmakligt

Under flera decennier har Sverige via Sida stött Palestina och den palestinska myndigheten med omfattande ekonomiska medel. Utöver humanitärt bistånd som M, SD, KD och L inte vill röra, så har detta bistånd tyvärr inte åstadkommit några större förändringar i den korrupta palestinska myndigheten.

Det borde vara självklart att vi ska ställa krav på hur våra skattepengar används så att de inte hamnar i fickorna på despoter eller terrorister. Den palestinska presidenten är inne på sitt sextonde år. Korruptionen verkar dock inte bekymra Dahlberg. Lösningen är att Sverige ska fortsätta ösa pengar över en regim som begår omfattande brott mot de mänskliga rättigheterna och som berikar sig själv i stället för sitt folk.

Den palestinska presidenten är inne på sitt sextonde år. Korruptionen verkar dock inte bekymra Dahlberg.

Det är föga förvånande att Dahlberg tycker att det är Israel Sverige ska sätta press på. I Gaza styr Hamas, en rörelse som är terrorstämplad av såväl EU som av den panamerikanska organisationen OAS. Sverige har tyvärr valt att indirekt stödja Hamas via Islamic Relief, som har kopplingar till Muslimska brödraskapet. Det är beklagligt när Nederländerna stoppat sitt bistånd till dem bland annat på grund av antisemitiska uttalanden.

Regionen behöver ett nytt ledarskap som tror på demokrati och välstånd. Israel är på väg att bilda en ny sådan regering i en bred koalition med både vänster och högerpartier. I Palestina slår Abbas parti, Fatah, ner allt motstånd, medan Hamas i Gaza har som uttalat mål att utplåna inte bara Israel utan även samtliga judar i landet.

Att tro att årtionden av hat kommer att försvinna bara ockupationen gör det, är både naivt och farligt. Vilka krav bör man ställa på staten Palestina så att inte även detta decennium ska vara förlorat?

Martin Telinius

LÄS MER: Hamas redo att förhandla om fångutväxling

LÄS MER: Netanyahu slåss för sitt politiska liv

LÄS MER: Israel möter Egypten om Gazas framtid