Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: JESSICA GOW / SCANPIX
Bild: JESSICA GOW / SCANPIX

Vågar testa ny tvätteknik

Så här långt är vi nöjda med att vi vågar testa ny teknik, det kommer vi fortsätta att göra, skriver Niklas Derunger, Familjebostäder.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik

till Magnus Rönnmark, 3/4

För Familjebostäder är det viktigt att hitta nya och klimatsmarta lösningar för vår förvaltning. När det var dags att bygga nya tvättstugor i ett av våra områden valde vi att testa en helt ny teknik. En teknik som kan vara bättre för miljön och våra boende.

Tekniken innebär i korthet att man tvättar i avjoniserat kallt vatten och inte använder tvättmedel. Det sistnämnda var ett tydligt önskemål från våra boende, utifrån besvär med allergi från tidigare traditionell tvättning.

Testet pågår, inom kort kommer vi utvärdera tekniken samt ta in synpunkter från våra hyresgäster.

Så här långt är vi nöjda med att vi vågar testa ny teknik, det kommer vi fortsätta att göra. Alla måste vi ta ett ansvar för människors hälsa och miljö.

Niklas Derunger

distriktschef Familjebostäder