Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
När vi märkte att få hittade till bussen utökade vi vår kommunikation med värdar och riktade insatser, skriver Västtrafik. Bild: Jenny Ingemarsson

Västtrafik: Vi utvärderar direktbussen

För att en buss ska vara ett attraktivt alternativ för resenärerna behöver den gå lika snabbt som spårvagnen och därför fick antalet hållplatser begränsas, skriver Västtrafik i en slutreplik.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Slutreplik

23/9 Västtrafik – ge oss en tryggare kollektivtrafik

14/9 Västtrafik: Få reste med förstärkningsbussen

7/9 Vi vill bara kunna ta oss säkert till jobbet

Vi har under det senaste halvåret tagit fram nya lösningar som vi inte har testat tidigare, där direktbussen mellan Kortedala och centrala Göteborg är ett exempel. Vi har många resenärer på sträckan mellan Bergsjön/Kortedala och centrum, och vi kör med all spårvagnstrafik vi kan. För att en buss ska vara ett attraktivt alternativ för resenärerna behöver den gå lika snabbt som spårvagnen och därför fick antalet hållplatser begränsas.

Vårt mål var att bussen skulle avlasta spårvagnstrafiken och vi informerade om den i alla våra tillgängliga kanaler. När vi märkte att få hittade till bussen utökade vi vår kommunikation med värdar och riktade insatser. Trots detta var det få som reste med bussen. Vi utvärderar alla insatser vi gör och så även denna, då vi uppenbart inte lyckades nå ut till våra resenärer i den utsträckning vi hoppats.

För oss är dialog med våra kunder viktigt och vi skulle gärna träffa representanter för er grupp för ett samtal i någon form. Om ni är intresserade kan ni höra av er till [email protected] så tar vi det vidare därifrån.

Ellen Pileblad, Västtrafik