Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Vi är medvetna om att resandet på sträckan mellan Bergsjön/Kortedala och centrala Göteborg är stort, särskilt under rusningstrafiken på morgonen, skriver Västtrafik. Bild: Robin Aron
Vi är medvetna om att resandet på sträckan mellan Bergsjön/Kortedala och centrala Göteborg är stort, särskilt under rusningstrafiken på morgonen, skriver Västtrafik. Bild: Robin Aron

Västtrafik: Vi förstår om inte alla kan gå

Kollektivtrafiken är en viktig samhällsfunktion och vår målsättning har sedan i våras varit att hålla igång trafiken som vanligt för de som behöver resa med oss, skriver Västtrafik i en replik.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik

25/6 Ska lösningen på trängseln vara att promenera mera?

Tack för dina synpunkter. Det egna ansvaret är viktigt då vi alla måste hjälpas åt och anpassa oss efter den ovanliga situation vi befinner oss i just nu. Om vi tillsammans minskar de onödiga resorna, till exempel genom att avstå kortare resor i centrala Göteborg, kommer det göra skillnad för trängseln. Vi uppmanar därför de som har möjlighet att gå istället för att ta spårvagn eller buss i centrala Göteborg. Vi har full förståelse för att alla inte har den möjligheten av olika skäl, geografiska såväl som fysiska. Men om de som har möjlighet att gå gör det, så skapar vi luft i systemet – plats för fler och framförallt plats för de som behöver resa.

Kollektivtrafiken är en viktig samhällsfunktion och vår målsättning har sedan i våras varit att hålla igång trafiken som vanligt för de som behöver resa med oss.

Vi kommer fortsätta att köra så mycket trafik som möjligt under sommaren och ha våra värdar på plats ute i trafiken.

Mellan den 26 mars till den 27 april körde vi med glesare turer i spårvagnstrafiken under rusningstid på vardagar till följd av den personalbrist av spårvagnsförare som då rådde. Men vi har löpande arbetat med att följa trafikläget och förstärka med extrainsatta avgångar utifrån de resurser vi har, däribland de insatser du nämner.

Vi har, som du skriver, satt in en tillfällig direktbusslinje mellan Kortedala och centrala Göteborg och informerat om denna genom skyltning, information på hållplatsernas digitala skärmar samt genom att ha värdar på plats. Sedan några veckor tillbaka är linjen också sökbar i vår reseplanerare.

Vi kommer fortsätta att köra så mycket trafik som möjligt under sommaren och ha våra värdar på plats ute i trafiken. En utmaning i Göteborg är dock att vi inte kan köra så mycket mer trafik inne i Göteborg då infrastrukturen inte tillåter det. Vi är medvetna om att resandet på sträckan mellan Bergsjön/Kortedala och centrala Göteborg är stort, särskilt under rusningstrafiken på morgonen. Under åren har trafiken utökats i etapper för att möta resandet men det är nu svårt att köra med tätare trafik än vad vi redan gör i dagsläget. Ett sätt att öka upp kapaciteten är att köra med längre fordon, någonting vi arbetar för att kunna genomföra på sikt.

Alice Roman Dadisho, Västtrafik