Västtrafik säger emot sig själva

I Göteborgs stadstrafik får man gå på genom alla dörrar och behöver inte visa upp sin biljett, det gäller bara där. På övriga linjer skall biljett visas upp och påstigning ske genom framdörr, skriver signaturen En busschaufför som tröttnat.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS

Replik

till Henrik Kjellberg 26/7

Detta brev skrev jag till min chef på vårt företag:

"Hej, i tisdags körde jag 311:an. Mindre än 10 procent av de påstigande visade självmant sin biljett vid påstigning. Mindre än 20 procent hade giltig biljett. Det vill säga över 80 procent hade inte giltigt färdbevis. Under den första turen tur och retur Svingeln kollade jag biljetterna och fick ett tråkigt bemötande av de resande, det var inte mitt jobb att kolla biljetter. De två andra turerna kontrollerande jag inte biljetter utan registrerade 'betalningsvägrade': omkring 200 stycken. Nu vill jag att Västtrafik sätter in biljettkontroller med neutrala kontrollanter. Skall vi arbeta 'gratis'? Har västtrafik råd med denna inkomstförlust?"

ANNONS

Västtrafik går ut med luddiga svar, säger emot sig själva. I Göteborgs stadstrafik får man gå på genom alla dörrar och behöver inte visa upp sin biljett, det gäller bara där. På övriga linjer skall biljett visas upp och påstigning ske genom framdörr. Punkt slut. Var tydlig med detta. Henrik, dina svar ger oss som kör på landsbygden stora problem. Bussar som kör in i Göteborgs kommun är inte undantagna biljettvisering. I Kungälv har Västtrafik på försök infört endast påstigning fram och visa din biljett, stora skyltar längs bussens sida och information vid förarplatsen.

En busschaufför som tröttnat

ANNONS