Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vi jobbar kontinuerligt på att minska trängseln, skriver Västtrafik. Bild: Erik Johansen

Västtrafik: Få reste med förstärkningsbussen

Väldigt få resten med förstärkningsbussen mellan Bergsjön/Kortedala och centrala Göteborg, skriver Västtrafik i en replik.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik

7/9 Vi vill bara kunna ta oss säkert till jobbet

Vi har respekt och förståelse för att många inte kan välja att resa på andra sätt än med kollektivtrafiken. Resandet mellan Bergsjön/Kortedala och centrala Göteborg är stort även under normala omständigheter, särskilt rusningstid. Under åren har trafiken utökats i etapper för att möta resandet men i dagsläget går det inte köra fler spårvagnar på sträckan.

För att avlasta spårvagnstrafiken sattes en tillfällig direktbuss in mellan Kortedala och centrala Göteborg i början av maj. För att restiden skulle vara lika lång kunde bussen inte stanna på för många hållplatser.

Förstärkningsbussen var sökbar i vår reseplanerare och vi informerade om den genom skyltning, hållplatsernas digitala skärmar samt värdar på plats. Bussen stannade på hållplatser i anslutning till spårvagnshållplatser för att våra värdar skulle kunna hjälpa resenärer till bussen.

Efter sommaren såg vi över våra resurser för att säkerställa att de används på bästa möjliga sätt, och väldigt få reste med bussen – i snitt tre resenärer per tur. Därför beslutades att lägga ner linjen och flytta resurserna till andra linjer med högt resande, exempelvis linje 58, 40 och 17 i rusningstid.

Vi jobbar kontinuerligt på att minska trängseln. Coronapandemin är en stor utmaning och vi följer trafiken och de synpunkter vi får in för att försöka skapa en så trygg och väl fungerande kollektivtrafik som möjligt för alla som verkligen behöver resa med oss.

Ellen Pileblad, Västtrafik