Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Anders Ylander
Bild: Anders Ylander

Västlänken är en del av lösningen

Att måla upp Västlänken som den enda boven i fråga om luftföroreningarna i Göteborg är inte seriöst när den faktiskt är en del i en långsiktig lösning på problemet, skriver Ulf Angberg, Trafikverket.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik till Christina Lönnroth, 6/2

Luftföroreningar med hälsoproblem som följd är ett växande problem i många av våra storstäder och all byggnation påverkar självklart under byggskedet, även Västlänken. Men den framtida nyttan måste ställas i proportion till den belastning som byggnationen ger. Göteborg har brottats med luftkvalitetsproblem långt innan Västlänken började byggas. Att måla upp Västlänken som den enda boven är inte seriöst när den faktiskt är en del i en långsiktig lösning på problemet.

Göteborg växer idag så det knakar och därför behöver infrastrukturen utvecklas. Västlänken är ett led i att skapa möjligheter för fler människor att kunna välja kollektivtrafik i stället för bilen och den skapar dessutom möjlighet att kunna utveckla järnvägsnätet i hela Västsverige. Genom nya och fler målpunkter som man kan nå direkt med tåg, kan sedan Göteborgs stad och Västtrafik fortsätta att utveckla en grönare kollektivtrafik i hela Göteborg och Västsverige.

Ulf Angberg

kommunikationsansvarig Västlänken, Trafikverket