Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Henrik Montgomery/TT
Bild: Henrik Montgomery/TT

Världens fegaste regering

Ni, Sveriges regering, står där på presskonferens efter presskonferens och ser så allvarliga ut. Vi, folket, lider under er oförmåga att värna Sveriges invånare, skriver ”Maj53”.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Sveriges regering är väldigt bra på en sak, att undvika ansvar. De är experter på att lämna över ansvaret till regioner, kommuner, skolor, och så vidare. Om något inte går deras väg skyller de på Folkhälsomyndigheten och att de följer bara deras råd. Vid minsta kritik skyller de sedan på regioner och kommuner och enskilda boenden. De skyller på medborgarna att de inte gör sin plikt.

Jag gör min plikt och många med mig, men ni gör inte er plikt som landets styrande regering.

Här har jag nu suttit i karantän sedan i februari, inte fått träffa min mamma ordentligt på äldreboendet, hört hur hon tacklat av och nu avlidit. Någon begravning går heller inte att genomföra. Jag gör min plikt och många med mig, men ni gör inte er plikt som landets styrande regering.

Ni fick en särlag i våras för att under tre månader kunna fatta snabba och långtgående beslut med anledning av pandemin. Ni utnyttjade inte denna möjlighet. Nu är ni tandlösa i era åtgärder och en pandemilag kommer inte förrän tidigast till sommaren.

Nu blir åter många smittade och många dör. Bristerna på boenden kvarstår säger Socialstyrelsens generaldirektör Oliva Wigzell i en intervju på tv. Äldre och riskpersoner dör. Sjukhusen börjar åter gå på knäna och testning och smittspårning fallerar.

Ni står där på presskonferens efter presskonferens och ser så allvarliga ut. Vi, folket, lider under er oförmåga att värna Sveriges invånare.

Maj53

LÄS MER: Elva européer om skräcken för den andra coronavågen

LÄS MER: Coronabråk kan vara droppen för splittrat EU

LÄS MER: Lockdown kan bryta smittkurvan