Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: NASA
Bild: NASA

Världen går tydligen under

Styrkan med tvärvetenskaplig forskning är att den skapar resultat och debatt som inte uppstått ur ett visst område. Att alla tänker lika kan sluta illa, studera gärna Kubakrisen, skriver signaturen Bilisten.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Slutreplik

till BÖ, 10/5

Enligt signaturen BÖ är 97 procent av världens miljöforskare överens om att koldioxid är ett hot mot vår miljö och att detta är orsakat av människan. Jag undrar om samtliga har en akademisk bakgrund inom området miljö? Knappast.

Själv är jag en man, inte hen, bland annat skolad av en framstående miljöforskare med inriktning på människors attityder till miljöfrågor.

Det är rätt talande att BÖ avfärdar människorna bakom Data Colada som IT-specialister. Tyvärr långt ifrån sanningen. Tvärtom har de en hög kunskap när det gäller forskning och vågar utmana hur metoder och modeller används – ibland på ett sätt som gör att det inte går att lita på resultaten.

Styrkan med tvärvetenskaplig forskning är att den skapar resultat och debatt som inte uppstått ur ett visst område. Att alla tänker lika kan sluta illa, studera gärna Kubakrisen.

Med detta sagt, människan står absolut bakom ökningen av mängden koldioxid orsakad av människan. En stor del av den totala mängden koldioxid är intressant nog skapad av naturen själv och är en förutsättning för våra liv.

Jag arbetar på ett av världens största företag inom sitt område. För mig är hållbarhet självklart.

Teknikutveckling är en nyckelfaktor för att minska människans avtryck och säkra ett hållbart samhälle. Vad jag inte tror på är en totalitär miljöstat. Världen går inte under på grund av miljöhotet. Alla miljöforskare är inte eniga. Mångfald i tanken kräver öppenhet i sinnet. Googla på begreppet ”upplysning om klimatet” och tänk vidare.

Bilisten