Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Maja Suslin/TT
Bild: Maja Suslin/TT

Världen är en del av mitt hjärta

Att vara en god medmänniska hela tiden är kanske det svåraste som finns, skriver Rahman Mridha.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Världen går inte under om jag röker och slänger fimpar överallt i min stadsdel. Världen går inte under om min kommun inte bryr sig om detta. Världen går inte under om Stockholm slänger sopor överallt i länet. Världen går inte under om Sverige slänger allt i Mälaren utan att sortera.

Det gör inget om många inte har någonstans att bo så länge jag har tak över huvudet. Det gör inget om många inte har mat, så länge jag har tillräckligt. Det gör inget om andra dör av svält och sjukdom, så länge jag mår bra. Det gör inget om många blir våldtagna, så länge jag inte drabbas. Det gör inget om många inte har dricksvatten, så länge jag har det.

Världens befolkning är upptagen med korruption, egoism, jag-tänkare och dubbelmoralism.

Politiker tänker på samma sätt i hela världen, den enda skillnaden är i vilken grad de gör det. Detta är inte bara en åsikt länge, det är en sanning om dagens moral och etik.

Har våra känslor blivit kallare nu än förr? Har vi fler problem med till exempel mer fattigdom, mer otrygghet eller mindre kunskap som gör oss mer egoistiska och själviska?

Har våra känslor blivit kallare nu än förr? Har vi fler problem med till exempel mer fattigdom, mer otrygghet eller mindre kunskap som gör oss mer egoistiska och själviska?

Att behandla andra som jag själv vill bli behandlad. Kan det vara så svårt att tydliggöra en gemensam plattform där alla kan ha en och samma identitet?

Att vara en god medmänniska hela tiden är kanske det svåraste som finns.

Låt oss tro på kärleken på riktigt här och nu. Vi ska inte bara tycka längre, vi ska tänka och vi ska agera. Jag bryr mig om min stad, jag är mån om Sverige. Jag är världen därför att världen är en del av mitt hjärta.

Rahman Mridha