Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Idéskiss: Topotek och Landskapsgruppen
Bild: Idéskiss: Topotek och Landskapsgruppen

Vänta med Jubileumsparken

Våra beslutsfattare borde förstå att flytta ner Jubileumsparken i prioriteringslistan, skriver signaturen Håkan E.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Snart kommer Göteborgs skattebetalare få stå för kostnader om 347 miljoner kronor för projekteringen av den så kallade Jubileumsparken i Frihamnen. Beslut om detta har för göteborgarnas räkning tagits av Göteborgs kommunfullmäktige i somras.

Parken kommer att förläggas mot älven utanför en obebyggd asfaltplan, stor som tio fotbollsplaner, men när detta område kommer att bebyggas står för närvarande skrivet i stjärnorna.

Med det läge parken nu får är det svårt att föreställa sig att den kommer att dra till sig större skaror av besökare. Vi har ju gott om centrala parker i Göteborg och i dessa råder ingen trängsel.

Våra beslutsfattare borde förstå att flytta ner Jubileumsparken i prioriteringslistan. När Frihamnen väl blivit bebyggd och stans ekonomi förhoppningsvis blivit bättre kan parken byggas. Varför inte till 425-års jubileet?

Ungefär samtidigt som vi får del av denna satsning på Jubileumsparken meddelas att flera bemannade lekplatser avvecklas. Till detta kommer att 17 lekplatser försvunnit under året på grund av budgetskäl, något som Göteborgdirekt rapporterat om. Dessutom är det välkänt hur verksamheter inom barn- och äldreomsorg och inom sjukvården tvingas till svåra sparbeting. Och nu kommer också uppgifter om att sex lokalbibliotek och ett antal kultursatsningar kan komma att läggas ned.

Vad hade inte dessa 347 miljoner kunnat betyda som tillskott för dessa verksamheter?

Låt inte Jubileumsparken bli nästa gökunge i stans ansträngda ekonomi!

Håkan E