Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Vänsterpartiet  partiledare Nooshi Dadgostar (V). Bild: Henrik Montgomery/TT
Vänsterpartiet partiledare Nooshi Dadgostar (V). Bild: Henrik Montgomery/TT

Vänsterpartiet är inget ytterlighetsparti!

Vänsterpartiet är i dag inget annat än ”de nya Socialdemokraterna”, skriver Anders E.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Jag börjar bli innerligt trött på de partiledare som kallar Vänsterpartiet för ett ytterlighetsparti. Detta kunde ha haft fog för sig under den tidiga efterkrigstiden, men i dag (och alltså sedan ganska länge – definitivt sedan 1990, det vill säga för drygt 30 år sedan, då Vänsterpartiet genom ett unisont politiskt ställningstagande avskaffade ”kommunisterna” från sitt namn) klingar detta epitet bara falskt.

I samband med att Socialdemokraterna anslöt sig till Januariavtalet (med bland annat avskaffad värnskatt för de allra rikaste), tog partiet därmed också steget över till den borgerliga sidan – förmodligen för gott. Detta lämnade fältet öppet för Vänsterpartiet att fylla den plats Socialdemokraterna så länge och framgångsrikt tidigare hade innehaft.

Vänsterpartiet är i dag inget annat än ”de nya Socialdemokraterna” och har därmed också skördat framgångar bland väljarkåren. Vänsterpartiet utgör i dag det enda riksdagsparti som reellt kan placeras till vänster om mitten i svensk politik. Men med det utgör partiet sannerligen inte ett ytterlighetsparti!

Anders E

LÄS MER: Löfven varnar för Liberalernas beslut

LÄS MER: Virus får demokratin att hacka