Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Välfärden – den svenska modellen

Vår skattefinansierade välfärd bygger på att alla som kan också arbetar och betalar skatt. Det är "dealen", skriver signaturen Vad gör sossarna?

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Lars Åberg skriver på GP Debatt 10/11 om flyktingar och migration och menar att de som önskar en nästan gränslös värld inte vill inse att de Svenska skattefinansierade välfärdssystemen då skulle upplösas. Så är det nog. Det finns en gräns för vad den breda medelklassen vill betala i skatter och avgifter, särskilt om de upplever att allt mindre kommer tillbaks till dem själva.

Den svenska socialdemokratiska ”dealen” har alltid varit att alla förhållandevis friska ska arbeta, betala skatt och göra rätt för sig och sedan få tillbaka skattefinansierad vård, skola och omsorg med mera. Kan nästan vem som helst komma till Sverige och få del av välfärden utan att först ha bidragit nämnvärt med eget arbete ja då kommer naturligtvis många och då spricker ”dealen”. Den svenska modellen havererar. Vad det blir i stället vill jag inte tänka på.

Vad gör sossarna?