Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jag önskar att jag och min familj inte tvingas möta Irans förtryck igen, skriver Narges Moosavloo. Bild: Anders Ylander
Jag önskar att jag och min familj inte tvingas möta Irans förtryck igen, skriver Narges Moosavloo. Bild: Anders Ylander

Utvisa inte min dotter och mig till Iran

Jag önskar att Migrationsverket inser faran med att skicka barn till Iran, skriver Narges Moosavloo.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Sverige bryr sig om barn. Ibland blir skolpersonal eller socialtjänsten oroliga när barn ska resa utomlands. Om de ser att barnen kan drabbas på något sätt får de inte resa.

Jag flydde med mina barn från Iran till Sverige för tre år sedan. Jag är kvinna och jag är kristen. Jag bär inte längre hijab och inte heller min dotter. Men nu vill Migrationsverket skicka oss till Iran. Vi fick avslag i Migrationsöverdomstolen i november.

Hela familjen har protesterat tillsammans här i Sverige mot regimen i Iran. Men det går inte att göra det i Iran. Man får inte fritt säga eller skriva vad man tycker. Det går inte att vara kvinna med liv och frihet i Iran. Detta måste förändras. De behöver andra ledare för nu är landet sjukt.

Jag önskar att Migrationsverket inser faran med att skicka barn till Iran. Jag är orolig för våra liv. Jag är glad för tjejer och kvinnor som nu slipper utvisas till Afghanistan. De kan få uppehållstillstånd i Sverige som flyktingar eftersom det är så farligt att vara kvinna i hemlandet.

Jag önskar samma sak för oss från Iran. Jag önskar att jag och min familj inte tvingas möta Irans förtryck igen. Jag önskar ett fritt Iran.

Narges Moosavloo

LÄS OCKSÅ: Sverige skyddar afghanska kvinnor och flickor

LÄS OCKSÅ: Andra demonstranten avrättad efter protester i Iran

LÄS OCKSÅ: Iransk media förnekar att moralpolisen läggs ner