Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: ADAM IHSE / TT
Bild: ADAM IHSE / TT

Utländska lagen vet hur man uppför sig

Om jag kliver på vagnen och möts av öronbedövande oväsen och alla sittplatser är upptagna, då kan jag vara säker på att det är ett svenskt lag, skriver signaturen ad.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Jag – gamla mormor med käpp – önskar varje år att Gothia cup placerar riktigt långväga lag på Hisingen. Då kan jag vara säker på att jag blir erbjuden inte en, utan flera sittplatser på spårvagnen.

Om jag däremot kliver på vagnen och möts av öronbedövande oväsen och alla sittplatser är upptagna av spelares rumpor, fötter eller väskor, då kan jag vara säker på att det är ett svenskt lag. Jag påstår inte att alla svenska lag beter sig så, men det verkar som att ju längre väg de har färdats hit desto omtänksammare är spelarna. Och förstås, omtänksamma lag har uppmärksamma ledare, medan störande lags ledare uppträder som om de var 100 mil borta.

ad