Insändarskribenten tycker språket är viktigt.
Insändarskribenten tycker språket är viktigt. Bild: JANERIK HENRIKSSON / TT

Utan språket blir det ”vi och dem”

Det mest rasistiska eller främlingsfientliga man kan göra att se mellan fingrarna med utbildning i svenska språket och inte kräva goda språkkunskaper för medborgarskap, skriver ”Västkustbo”.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du skriva en egen insändare? Mejla till: friaord@gp.se. Vill du svara eller har du synpunkter på en insändare? Använd samma mejladress och ange vilken insändare det gäller.

ANNONS

Mängden yrvakna politiker och olika personer som syns i media som plötsligt upptäckt klaner och brottslighet och att, hör och häpna, detta kan ha med migrationspolitiken att göra är fantastiskt att se.

Vad har hänt? Överheten (politiker, höga beslutsfattare och ”experter”) måste personligen, det vill säga genom barn, släkt och nära vänner, ha drabbats av brottsligheten.

För övrigt så är det mest rasistiska eller främlingsfientliga man kan göra att se mellan fingrarna med utbildning i svenska språket och inte kräva goda språkkunskaper för medborgarskap. Det är exakt så man skapar ett ”vi-och-dem”-samhälle. Om man inte kan kommunicera med varann kan man omöjligen förstå den andre. Det är märkligt vad många politiker som motarbetat och motarbetar språkkrav.

ANNONS

Västkustbo

ANNONS