Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Ylva Johansson (S) i Berlaymontbyggnaden i Bryssel. Bild: Petter Trens

Ur askan i elden

I Bryssel krävs tydligare svar. Där är det inte lika lätt att gömma sig genom att gräva ner svåra frågor i utredningar och tillsätta kommissioner, skriver signaturen Anders S.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Det är inte utan att jag med en viss skadeglädje läser torsdagens intervju i GP med Ylva Johansson (S), där hon bland annat säger att hon inte kan lova något hon inte säkert kan hålla.

Vi minns alla hennes löfte om Europas lägsta arbetslöshet år 2020.

Vart tog den vägen? Det är visserligen 13 månader kvar till december 2020 men vi kommer inte ens i närheten av det som Stefan Löfven (S) och Ylva lovat oss. Så vad gör man då? Jo man gömmer sig i Bryssel. Men väl där så visar det sig att Ylva Johansson ber att få återkomma med svar på de flesta frågor hon fått.

Det vill säga precis som hemma, men i Bryssel kanske det blir svårare att gömma sig genom att besvara alla frågor med att "jag just tillsatt en kommission" eller "departementet utreder frågan".

I internationella sammanhang kräver man mer än vad Ylva Johansson är van ifrån hemmafronten.

Anders S