Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: Per Larsson / TT
Bild: Per Larsson / TT

Uppmuntras inte att fortsätta

Jag är 60+ och tillhör de som ska / bör arbeta längre i arbetslivet för Sveriges ekonomi. Kan notera att både jag och flera med mig räknas bort på arbetsplatserna, skriver signaturen Suss.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Jag är 60+ och tillhör de som ska / bör arbeta längre i arbetslivet för Sveriges ekonomi. Kan notera att både jag och flera med mig räknas bort på arbetsplatserna. Vår erfarenhet och kunskap är tydligen inte viktig.

Nej, det ska satsas på 35-40 åringar, helst med vassa armbågar och framför allt med inställsamhet mot chef. När lokala varvet, det vill säga när löneförhandlingarna är klara, då får vi möjligen en procent även om utfallet för året är över två procent, för att det satsas på de yngre. ”Du har så hög lön redan”, är argumentet. Klart jag har mer – jag har ju jobbat 20 år längre!

Vad är då incitamentet för oss att arbeta kvar, när vi halkar efter år efter år? Jag arbetar i offentlig verksamhet. Som tur är kan jag ta ut min pension i år som sista kull vid 61 års ålder. Jag hade gärna varit kvar, men inte under de premisserna. Så, tack för mig!

Suss