Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Henrik Björnsson, Henrik Björnsson
Bild: Henrik Björnsson, Henrik Björnsson

Under sommaren riktar vi in oss på akut sjukdom

Under sommartid när personalen har sin semester drar vi ner på den planerade verksamheten och riktar in oss på akut sjukdom, vi prioriterar också våra äldre och de yngre barnen så att det är dessa grupper som snabbast får hjälp, skriver enhetschef Lena C Olsson.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik

till Luttrad 26/7

Som Enhetschef på Närhälsan Eriksbergs Vårdcentral är det tråkigt att läsa att en av våra listade patienter inte har fått det mottagande som är förväntat av oss.

Vår vårdcentral har cirka 12 400 listade patienter och vi tar emot cirka 23 900 patientbesök per år.

Alla som är listade hos skall kunna få kontakt med vårdcentralen via telefon eller ett besök och få prata med en sjuksköterska för ett samtal eller en medicinsk bedömning.

Tar man kontakt med oss via 1177/Mina Vårdkontakter har vi två dygn på att besvara frågan som ställs där.

Under sommartid när personalen har sin semester drar vi ner på den planerade verksamheten och riktar in oss på akut sjukdom, vi prioriterar också våra äldre och de yngre barnen så att det är dessa grupper som snabbast får hjälp.

Det är inte heller lika många sjuksköterskor i tjänst som resten av året, vilket gör att vi inte kan ta emot samma antal samtal till vårdcentralen, vilket gör att vår telefonkö ibland blir fylld.

Hälsokontroller genomförs inte sommartid utan dessa tar vi hand om under vår och höst, i dessa hälsokontroller ingår ofta ett PSA för våra manliga patienter, det prov som ”Luttrad” önskade få hjälp med. "Luttrad” är välkommen att besöka vårdcentralen eller maila mig [email protected] så att vi får ordna upp den olyckliga situationen som uppstått för honom.

Alla personalkategorier inom Närhälsan har alltid som mål att hjälpa den som söker till oss genom att vara pålitliga, omtänksamma och nytänkande – allt för våra patienters bästa och vi önskar alla våra listade patienter välkomna till oss även sommartid.

Med önskan om en fortsatt härlig sommar

Lena C Olsson

Enhetschef Närhälsan Eriksberg Vårdcentral