Vänner och familj närvarar vid en begravning i kibbutzen Revivim. Offren dödades av Hamas under attacken 7 oktober.
Vänner och familj närvarar vid en begravning i kibbutzen Revivim. Offren dödades av Hamas under attacken 7 oktober. Bild: Ohad Zwigenberg

Ukrainas motstånd applåderas medan Israels försvar fördöms

När Ukraina försvarar sig och dödar angriparen med vapen, då applåderar vi, och tycker det är rätt. När Israel gör detsamma, så kritiserar vi och fördömer Israel, skriver signaturen ”Leve Ukraina och Israel”.

ANNONS

Vad är skillnaden mellan Israel och Ukraina, och vår syn på deras angripare?! Båda länderna har angripits av bestialiska mördare. Mördare som gått in i deras land och halshuggit eller på annat sätt dödat barn samt våldtagit och dödat kvinnor. Dessutom har man, i Hamas fall, filmat och lagt ut dessa handlingar på nätet. Hamas och Ryssland har startat krig mot två fredliga länder. Länder som varken Hamas eller Putin vill ska få finnas kvar. Fruktansvärt.

När Ukraina försvarar sig och dödar angriparen med vapen, då applåderar vi, och tycker det är rätt. När Israel gör detsamma, så kritiserar vi och fördömer Israel. Jag har svårt att förstå varför. Om inte Israel lyckas nedmontera Hamas stridsförmåga så kommer inte Israel att finnas kvar imorgon. Terrorgruppen, med stöd av Iran, vill utrota det judiska folket. Krig är fruktansvärt, oskyldiga dör, men låt oss se och mäta med samma måttstock. I dag tycks alltför många inte göra det.

ANNONS

”Leve Ukraina och Israel”

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS