Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Galenskaparnas Claes Eriksson vid Lorensbergsteatern Bild: Olof Ohlsson

Tvisten mellan Higab och Galenskaparna förvånar inte

Det är trist att det finns så ringa förståelse för vad som sätter Göteborg på kartan, skriver ”KGL”.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Läser i GP (10/10) om tvisten mellan Higab och Galenskaparna och den omedelbara reaktionen bli ”inte nu igen”. Tidigare i år, innan corona, besökte jag det otroligt intressanta Emigranternas Hus där vi blev professionellt guidade runt under en fantastisk timme. Jag minns att innan jag klev in genom porten till huset nere vid Packhusplatsen noterade den lilla rostfria skylten som nämnde att denna byggnad förvaltas av Higab. Tänkte då ”oj, då, det kan inte vara bra”.

Det kändes sedan mycket ledsamt att ha blivit sannspådd när nyheten om Higabs dubblering av hyran samtidigt som kommunen halverade sitt bidrag gjorde att Emigranternas Hus tvingades bort. Det är trist att det finns så ringa förståelse för vad som sätter Göteborg på kartan. Det är ju hela tiden en rad av misslyckanden som gång på gång bekräftar stadens oförmåga att hantera kulturen i vår stad.

KGL