Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Fredrik Sandberg/TT

Tvinga oss inte med

För några år sedan så fick vi höra ett uttryck som sa: ”Alla ska med.” Nu börjar jag förstå vad som menades med det uttrycket, skriver signaturen Jag vill inte med.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Nu har det kommit ut en ny lista från polisen om osäkra och utsatta områden i Sverige. Och den listan ser inget vidare ut. Var det verkligen den utvecklingen som Sveriges politiker ville ha?

Svenska väljare ville troligen inte ha det så. Men de blev ju aldrig tillfrågade. Men sedan MP och de vänsterextrema i Sverige tog över invandringspolitiken och rasistanklagade och kallade alla med annan åsikt för högerextrema så är det den verklighet som många i Sverige nu tvingas leva i.

Utsatta områden fanns förr bara i någon storstad, och även där var det ovanligt. Men tydligen ska även småorter i Sverige få uppleva känslan av att få "vara med" i sin hemort. För som det är sagt: Alla ska med. Och de som inte vill får väl tvingas.

Jag vill inte med