Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Adam Fondren
Bild: Adam Fondren

Två sätt att se på saken

Klimataktivisterna kanske inte sitter inne med alla lösningar men kritiken mot dem är inte rättvis. De behövs för att få upp frågan på agendan, skriver Charlotte Gärde.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Jag ifrågasätter varför så många, både i sociala medier och massmedia är kritiska mot exempelvis Greta Thunbergs initiativ att manifestera och strejka mot klimatförändringarna. Nu har drygt sex miljoner människor världen över protesterat och visat sitt missnöje med att de som styr och har ansvar agerar otillräckligt för att minska utsläppen av växthusgaser.

Samtidigt väcker manifestationer en insikt om hur viktigt det är att ta klimathotet på allvar och att vi alla bidrar med ett hållbart sätt att leva. Tillsammans är vi starka och kan sprida detta så viktiga budskap till många för att då lättare kunna ställa krav på våra politiker.

Sverige är ett av världens mest innovativa länder och nu står hoppet till våra ingenjörer att hitta lösningar på dessa för oss alla livsviktiga problem. Utan aktivister och politisk press, kommer inte resurser att ställas till förfogande för uppfinningsrika och nödvändiga ingenjörer.

Allt är inte hopplöst!

Charlotte Gärde