Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tunnelbana det enda som duger

Tänk om man hade satsat på tågstationen vid Gårda och gjort en anslutande tunnelbana som når centrum och Hisingen, skriver signaturen Jonas.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Efter de havererade och kostsamma linbaneförslagen är nu huvudalternativet att ha tätare färjetrafik över älven med anslutande elbussar på Hisingssidan. Tror man verkligen att göteborgarna vill byta färdsätt flera gånger för att ta sig fram genom stan och över älven?

Om man nu valt att bygga Västlänken, varför har man inte planerat en station på Hisingen? Det skulle vara en mer inkluderande lösning för alla i stan.

Till sist, tänk om man hade satsat på tågstationen vid Gårda och gjort en anslutande tunnelbana som når centrum och Hisingen. Hade varit bra för alla som reser ut och in till Göteborg samt för de som reser inom stan. Göteborg växer och förr eller senare kommer det ändå behövas tunnelbana i stället för alla nödlösningar som man slänger ut pengar på nu.

Jonas