Insändarskribenten konstaterar att skjutningar och sprängningar inte längre är något undantag i Sverige.
Insändarskribenten konstaterar att skjutningar och sprängningar inte längre är något undantag i Sverige. Bild: AnnaCarin Isaksson

Tryggheten har raserats – dags att ta hjälp

Flera av våra grannländer kan säkert hjälpa oss, skriver Ingemar Johansson.

ANNONS

Under lång tid har vi i Sverige haft förmånen att leva i ett tryggt och säkert land, detta har på mycket kort tid raserats.

Skjutningar och sprängningar händer numera nästan dagligen. Sverige är det land, i fred, i Europa med flest sprängningar. Skjutningar var tidigare uppgörelser mellan olika gäng men nu sker det öppet i samhället. I flera områden i Sverige är det numera gäng som bestämmer och skapar en stor otrygghet på grund av att de löser problem med våld.

Terrorhotsnivån har också höjts, något som begränsar vardagslivet för många. En stor okunskap om följderna av att kritisera folkgrupper och religioner har lett till detta.

ANNONS

För att lösa problemen med den raserade tryggheten behöver grundorsakerna identifieras och åtgärdas. Jag tror att Sverige under flera decennier har haft politiker och beslutsfattare som har haft mycket begränsade internationella kunskaper om hur omvärlden ser på Sverige och kan påverka oss.

Några politiker har den senaste tiden klargjort att de inte kommer att vika sig och ändra saker bara för att det kommer krav utifrån. Detta är ett exempel på oförmågan att lyssna på omvärlden. Därför bör Sverige snarast söka hjälp från de som har kunskap om hur man arbetar internationellt. Flera av våra grannländer kan säkert hjälpa oss.

Ingemar Johansson

LÄS MER:Axel Josefson (M) vill se fler ordningsvakter efter förhöjt terrorhot

LÄS MER:Dystra rekordet: 14 sprängdåd i Göteborg i år

LÄS MER:Tio år av gängkrig i Frölunda – en konflikt som drivs av blodshämnd

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS