Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Trafikinfarkt vid Korsvägen

Med den kraftigt begränsade framkomligheten vid Korsvägen och nytt övergångsställe får vi en total trafikkollaps när Liseberg öppnar portarna för Halloween, skriver Anders Lundvall.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Korsvägen är en av de mest spännande knutpunkterna i Göteborg! Här tvingar man förväntansfulla körkortselever att ta sig igenom, för att klara sitt körkort!

Från tidigare tre filer finns numera bara en fil in i Korsvägen från söder. En konsekvens av Västlänksbygget.

Och så har Liseberg öppnat upp nu för Halloween. Konstanta strömmar av förväntansfulla barn och föräldrar i riktning mot Liseberg och trötta barn i riktning från Liseberg, tillsamman med dito föräldrar. Av någon anledning har man lagt ett nytt övergångsställe, direkt efter Korsvägen, i tillägg till det ljusreglerade övergångsstället som finns framför entrén till Liseberg. Det nya övergångsstället saknar trafikreglering.

Jag föreslår att man antingen stänger detta tillfälliga övergångsställe, alternativt placerar så kallade vägvakter där

Konsekvensen när Liseberg har en aktivitet är att Korsvägen hamnar i total kollaps. Bil- och busstrafik kommer inte över Södra vägen, och kommer inte igenom Korsvägen. Om flödet av fotgängare är konstant, vilket det är mellan Lisebergs öppettider och stängning, blir framkomligheten för bilar och bussar svag, för att inte säga närmast obefintlig.

Jag föreslår att man antingen stänger detta tillfälliga övergångsställe, alternativt placerar så kallade vägvakter där som kan stoppa flödet av fotgängare under kortare stunder, så att också hjulburen trafik kan passera, eller att man sätter upp trafikljus. Kostnaden för detta skall självklart bäras av Liseberg!

Ur miljösynpunkt kan det knappast vara gynnsamt att hundratals bilar och bussar står och köar för att komma fram, och att bilförare får nervsammanbrott!

Anders Lundvall