Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: ADAM IHSE / EXPONERA
Bild: ADAM IHSE / EXPONERA

Tråkigt påhopp på personalen inom sjukhusen i väster

Att hävda ineffektivitet och kompetensbrist är en orättvis kritik mot den hårt jobbande personalen på Sjukhusen i Väster, skriver Anna-Lena Holberg (M) och Birgit Lövkvist (V).

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

I en artikel på GP debatt den 4 juli är Truike Thien, överläkare och medicinsk ansvarig läkare på ortopedienheten på Capio Lundby sjukhus, kritisk till de förändringar som sker inom sjukvården i Storgöteborg. Förändringar som bland annat innebär att ortopediverksamhet på Lundby sjukhus kommer att flyttas till Sjukhusen i Väster. Vi har full respekt för att man kan ha synpunkter på de politiska beslut som ligger till grund för de förändringar som sker och vi kan också ha förståelse för att Truike Thien gärna ser att ortopediverksamheten ligger kvar inom Lundby sjukhus.

Det vi däremot reagerar mycket starkt på är att Truike Thien beskyller sjukhusen i väster för ineffektivitet och kompetensbrist. Detta är ett slag i ansiktet på vår personal som gör ett fantastiskt jobb. Vi har, trots de enorma utmaningar som covid-situationen inneburit, klarat att hålla en bra tillgänglighet och kvalitet för våra patienter. Självklart innebär förändringar utmaningar men vi är väl förberedda för det uppdrag vi fått och har ett gott samarbete med beställarna kring hur vi bäst ska göra så att patienterna får en fortsatt bra vård och en smidig övergång från Lundby sjukhus till sjukhusen i väster.

Anna-Lena Holberg (M), Ordförande i styrelsen för sjukhusen i väster

Birgit Lövkvist (V), Vice ordförande i styrelsen för sjukhusen i väster