Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Trängselskatten tar tid från barnen

Använder jag kollektivtrafiken tar det mig cirka tre timmar tur och retur per dag – med bilen tar det en timme!, skriver "Putte P".

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik

till Karin Pleijel, GP Debatt 10/3

Utifrån de lokala miljöpartisternas inlägg förstår man att de helt saknar förståelse för många vanliga ”svenssonliv”. Vi vill alla ha en bättre miljö men vi har också det dagliga livet att ta hänsyn till.

Själv bor jag på ”landet” på Hisingen och arbetar på Landvetter. Jag betalar ­redan nu 5 324 kronor per år i trängselskatt.

Jag har en relativt låg inkomst, med kostnader för bensin och drift av bilen samt trängselskatt. Använder jag kollektivtrafiken tar det mig cirka tre timmar tur och retur per dag – med bilen tar det en timme!

Jag har barn att hämta och en liten fritid jag värnar om. Med höjd trängselskatt tvingas jag kanske att ställa bilen och dra ner på min lilla fritid och tid med barnen. Om trängselskatten ändå gått till bättre kollektivtrafik till Landvetter hade jag kanske köpt det, men snabbtåg dit ut lär dröja!

Alla har inte välbetalda jobb, så för oss svenssons: beskatta annat tack!

"Putte P"