Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hisings-Bo skrev sin första insändare om Västlänken för tio år sedan. Bild: Privat
Hisings-Bo skrev sin första insändare om Västlänken för tio år sedan. Bild: Privat

Tio år av Västlänken-motstånd

Skrapar man lite på ytan finner man att bakom den vackra fasaden förekommer så mycket ”tveksamheter” jag aldrig hade trott kunde vara möjligt, skriver Bo Janstrand, Hisings-Bo.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Min första insändare någonsin blev publicerad i GP på Fria ord för precis tio år sedan, var undertecknad med Hisings-Bo, och gällde Västlänken. Det har varit tio långa år med mycket engagemang i alla dess former av mig och av tusentals andra göteborgare, men som alla kan se blir det bara värre och värre för varje dag som går.

Det är helt obegripligt hur politiker, myndigheter, domstolar, länstyrelsen och media har hanterat denna helt onödiga järnomväg i ett Sverige som vill framstå som världens samvete och förebild.

Skrapar man lite på ytan finner man att bakom den vackra fasaden förekommer så mycket ”tveksamheter” jag aldrig hade trott kunde vara möjligt. Men vi ger inte upp. Även om mycket är skövlat och för alltid förstört finns fortfarande åtskilliga miljarder och mycket lidande att spara.

Bo Janstrand, Hisings-Bo

LÄS MER: Tungt bakslag för Götatunneln – stängd längre än beräknat

LÄS MER: Så ska Göteborgs nya stationsbyggnad se ut

LÄS MER: Därför ser du allt fler råttor på stan