Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Insändaren är trött på allt oljud inne i centrala Göteborg. Bild: ANDERS WIKLUND / TT
Insändaren är trött på allt oljud inne i centrala Göteborg. Bild: ANDERS WIKLUND / TT

Fria ord: Tio år av smällar med avgasrör

Agendan verkar vara att köra fort, smälla med avgassystemet så det ekar i kvarteren, sedan pausa på Götaplatsen för att ta en liten vända till och väsnas så mycket som möjligt, skriver ”AB”.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Angående böter för den som för oväsen med en vattenskoter så tycker jag att det är en mycket bra idé.

Jag skulle önska samma scenario för de bilister som kör runt, runt med sina bilar och fyrhjulingar på Engelbrektsgatan och Götaplatsen med omnejd. I över tio år har dessa marodörer skrämt vettet ur boende, äldre personer, hundar och barn som råkar passera gatan just som dom här förarna ska visa sina muskler via avgassystemet!

Lite får man ta när man bor i en citykärna men dessa bilar är så onödiga med sitt körande och smällande och gasande, dessutom farliga! Man undrar lite smått varför man åker exempelvis fyrhjuling in till stan. Är det för att ta en fika? Shoppa? Det verkar inte så.

Agendan verkar vara att köra fort, smälla med avgassystemet så det ekar i kvarteren, sedan pausa på Götaplatsen för att ta en liten vända till och väsnas så mycket som möjligt. En böteslapp på 1500 kronor kanske hade gjort lite skillnad trots allt.

AB