Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Vi vill också tacka för att vi är en digitaliserad skola utan IT-support på plats, skriver insändarskribenterna. Bild: JESSICA GOW / TT
Vi vill också tacka för att vi är en digitaliserad skola utan IT-support på plats, skriver insändarskribenterna. Bild: JESSICA GOW / TT

Tack till grundskoleförvaltning och skolpolitiker

Det känns tryggt att veta att ni tacklar budgetunderskott och överkapacitet så effektivt och omplacerar eller avskedar 18 procent av våra kollegor, skriver lärarna Lotta och Carina.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Ibland känns det extra relevant att framföra tack, så därför vill vi rikta våra tack till grundskoleförvaltningen och Göteborgs styrande skolpolitiker.

Först och främst vill vi tacka för att ni såg den överkapacitet som Göteborgs grundskolor tampats med det sista. Vi vill också tacka för att ni sätter en budget som är i synk med skolans verklighet och vardag. Och för den väl tilltagna skolpengen. Det känns tryggt att veta att ni tacklar budgetunderskott och överkapacitet så effektivt och omplacerar eller avskedar 18 procent av våra kollegor. Vi är också särdeles glada för att vi lärare har fått de verktyg och resurser som behövs för att skapa en fungerande vardag för både lärare och elever.

Dessutom vill vi tacka för att vi nu ska möta elevernas individuella problem på gruppnivå

Dessutom vill vi tacka för att vi nu ska möta elevernas individuella problem på gruppnivå, att vi jobbar med differentiering som ett verktyg i undervisningen, att vi ska lösa inkluderingen med indragna elevassistenter, och med mer än en halvering i specialresurser. Vi tror att även elever och föräldrar är extra tacksamma för detta.

Vi vill också tacka för att vi är en digitaliserad skola utan IT-support på plats, att läromedelspengen är så väl tilltagen att den nästan räcker till en klassuppsättning med böcker i ett ämne till hela mellanstadiet alternativt ett digitalt läromedel som är undermåligt i de flesta ämnen.

Tack även för den skyndsamma hanteringen av utbyte av vårt digitala system Hjärntorget och för den nya ordningen på intranätet som gör det härligt utmanande att hitta dokument som anpassningar och åtgärdsprogram.

Slutligen ett stort tack för att ni värvar massvis med legitimerade lärare till vår organisation för att fylla hålen efter alla ni nu omplacerat, eller som gått i pension, eller slutat av tacksamhet. Samt för den utomordentligt tilltagna löneökningen, den gör att man känner sig extra värdefull.

Det känns tryggt att veta att allt är ordnat inför nästa läsår. Hoppas ni får en trevlig sommar. Vi ses till höstterminen.

Djupt tacksamma,

Lärarna Lotta och Carina

LÄS MER: Stålbad väntar för kommunala skolor